8. 1. 2011

Pangasius se zeleninou



Přísady:
800g ryby /pangasius/,
2 ČL koření na ryby,
1 ČL mořské soli,
2 odměrky olivového oleje,
citrónová kůra,
2 mrkve, 
1 petržel,
1 cibule,
200g fazolové lusky - 1 konzerva,
4 stroučky česneku,
kukuřičný škrob,
voda


Postup:
Rybu osušíme a nakrájíme na kousky, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou a naložíme do směsi z 1 odměrky oleje s kořením. Promícháme a necháme odležet.
Mrkev, petržel očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na půl měsíčky, které rozebereme, česnek nakrájíme na plátky.
Mrkev a petržel dáme do AktiFry, rovnoměrně pokapeme 1 odměrkou oleje a zapneme na 15min.
Přidáme fazolové lusky a cibuli s česnekem, promícháme a zapneme na 7min.
Pak přidáme naloženou rybu a promícháme, zapneme na 15min. Mezi vařením jednou zastavíme a promícháme.
Nakonec zahustíme kukuřičnou moukou rozmíchanou ve troše vody. AktiFry zapneme ještě na 4 min.
Podáváme s vařenými brambory /můžeme je přelít rozpuštěným máslem.

Vysvětlivky:
ČL - čajová lžíce


Autor receptu: Tinisek

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.