350g hladké mouky,
100g tuku,
1 lžíce práškového cukru,
4 žloutky,
100ml mléka,
20g droždí,
pikantní džem (2 druhy)
Nádivka:
4 bílky,
90g krystalového cukru,
100g práškového cukru,
1 vanilkový cukr,
150g strouhaného kokosu,
studená káva
Postup:
Z droždí, trochu mléka a cukru zaděláme kvásek a necháme ho nakynout. Mouku prosejeme, přidáme měkký tuk, žloutky, zbytek cukru a kvásek. Vypracujeme těsto a rozdělíme ho na 3 díly.
Každý díl vyválíme na mastném papíru, natřeme džemem (podél krajů jeden džem a uprostřed zase jiný džem). Těsto z obou stran zavineme směrem do středu, kde necháme 4-5 cm mezeru. Připravené záviny opatrně přeložíme na vymazaný plech a půl hodiny necháme kynout.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně vmícháváme cukr a nakonec kokos. Nádivkou natíráme mezery na závinu. Těsto potřeme kávou a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.