2. 6. 2012
Uzené s knedlíkem a wasabi omáčkou
Suroviny:
uzené,
3 bobkové listy,
trochu celého černého pepře,
trochu celého nového koření,
špetka rozmarýnu,
voda,
Omáčka:
2 dcl mléka,
máslo,
hladká mouka,
1 čajová lžička vegety,
1 zakysaná smetana,
špetka kari koření,
špetka cukru,
wasabi pasta,
Příloha:
knedlíky,
nakrájená cibule na kolečka a osmažená na oleji
Postup:
Uzené nakrájíme na plátky, rozložíme na plech, přidáme všechno koření a zalijeme vodou, přikryjeme. Dáme péct do trouby asi na 30 minut a pak odkryté chvíli zapečeme.
Wasabi omáčka:
Z másla, mouky, mléka uděláme bešamel. Přidáme vegetu, kari koření a cukr. Ve smetaně rozmícháme wasabi pastu, kterou jsme před tím rozpustili ve troše vody. Množství pasty nařeďte podle své chuti. Smetanu s wasabi vlijeme do bešamelu a necháme provařit. Jestli je omáčka řídká přidejte solamyl rozpuštěný vodě.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.