7. 6. 2012

Kuřecí medailonky se zeleninovými jáhly a jablky



Suroviny:
kuřecí prsa,
marináda: olivový olej, 2 lžíce medu, 1 lžička grilovacího koření na kuře, špetka provensálského koření, pár kapek sójové omáčky


jáhly (pro 4 osoby 225g),
1 sáček mražené zeleniny Asie,
2 lžíce olivového oleje,


jablka, 
citrónová šťáva,
mletá skořice,
máslo


Postup:
Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky a naložíme do marinády. Dáme do lednice na noc nebo 2 hodiny odležet.
Pak je z obou stran grilujeme nebo smažíme na oleji.
Zbylou marinádu dáme na pánev prohřát (jestli se srazí, rozmixujeme) jestli je  omáčky málo, přidáme vodu, trochu zahustíme solamylem rozpuštěným ve vodě. (Podle chuti dosolíme.)


Jáhly uvaříme dle návodu na obalu.
Mraženou zeleninu dáme na oleji podusit (může se podlít trochou vody). Když zelenina změkne, přidáme uvařené jáhly a prohřejeme.


Jablka dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky, pokapeme citrónovou šťávou a jemně posypeme mletou skořicí. Osmažíme na másle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.