POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuřecí prsa dle počtu stravníků,
sójová omáčka,
bramborový škrob,
štipka barbecue,
provensálské koření,
štipka muškátového ořechu,
štipka zázvoru,
olej,
sůl - všechno dle chuti
2 malé pomeranče (šťáva a kůra),
¼ cibule,
trochu česneku (mletý nebo 3 struky),
⅛ másla,
1 ½ polévkové lžíce medu,
2 dcl vody,
štipka zázvoru,
1 chilli paprička,
2 pol. lžíce vody,
1 lžička bramorového škrobu,
příloha: dušená rýže, hranolky
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuřecí maso si nakrájíme na medailonky. Maso naložíme do oleje se sójovkou, škrobem, barbecue, provensál. kořením, mušk. oříškem, zázvorem, solí všechno dle chuti a množství masa. Necháme odležet minimálně 1 hodinu, nejlíp déle. Pomeranče dobře umyjeme. Nastrouháme kůru a pak vymačkáme šťávu. Dáme na stranu. Mezitím si můžeme podusit rýži a osmažit hranolky, které necháme okapat od zbytku oleje.
Marinované maso osmažíme na malém množství oleje ze všech stran a dáme na talíř na teplé místo. Do té samé pánve dáme rozpustit máslo. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli na půl měsíčky s česnekem. Přidáme kůru z pomeranče, zamícháme. Pak přidáme med rozpustit /nesmí karamelizovat/. Zamícháme a přidáme šťávu z pomeranče a 2 dcl vody, chvíli povaříme. Přidáme nasekanou chilli papričku a špetku zázvoru. Dobře zamícháme a nakonec zahustíme škrobem s vodou. Chvíli povaříme. Servírujeme tak, že dáme kopeček rýže, hranolky a masíčko jemně přelijeme omáčkou. Omáčka je pikantní sladko-hořká po medu a kůre z pomeranče, kdo nemá rád chilli papričku, tak si nedá. Recept jsem si vymyslela já. Přeji dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.