POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pangasius,
koř. na ryby,
brambory,
květák,
menší cibule,
špenát /já jsem použila mražený slisovaný v těch ruličkách v pytlíku, myslím, že ho mají v Tescu/,
konzerva hub,
sůl,
bílý ml. pepř,
olej,
1dcl mléka,
1 vejce,
zakysaná smetana
POSTUP PŘÍPRAVY
Brambory si předvaříme do poloměkka. Vychladlé brambory očistíme a nakrájíme na plátky. Pekáč trochu vymažeme tukem nebo olejem. Květák nasekáme na drobné kousky. Na pánvi s olejem osmažíme nakrájenou cibuli s květákem a přidáme trochu špenátu. Chvíli podusíme. Ryby osušíme, osolíme, posypeme kořením na ryby. Na vymazaný plech vrstvíme brambory, osolíme, opepříme, položíme ryby, podušený květák se špenátem. Na vrch poklademe kousky hub a znova vrstvu brambor, osolíme, opepříme. Zalijeme mlékem s rozkvedlaným vejcem. Plech vložíme do rozpálené trouby a necháme zapéct dozlatova. Pak plech vyjmeme a potřeme zakysanou smetanou a opět dáme zapéct.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.