13. 4. 2013

Pangasius ála francouzské brambory


POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pangasius, 

koř. na ryby, 
brambory, 
květák, 
menší cibule, 
špenát /já jsem použila mražený slisovaný v těch ruličkách v pytlíku, myslím, že ho mají v Tescu/, 
konzerva hub, 
sůl, 
bílý ml. pepř, 
olej, 
1dcl mléka, 
1 vejce, 
zakysaná smetana

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory si předvaříme do poloměkka. Vychladlé brambory očistíme a nakrájíme na plátky. Pekáč trochu vymažeme tukem nebo olejem. Květák nasekáme na drobné kousky. Na pánvi s olejem osmažíme nakrájenou cibuli s květákem a přidáme trochu špenátu. Chvíli podusíme. Ryby osušíme, osolíme, posypeme kořením na ryby. Na vymazaný plech vrstvíme brambory, osolíme, opepříme, položíme ryby, podušený květák se špenátem. Na vrch poklademe kousky hub a znova vrstvu brambor, osolíme, opepříme. Zalijeme mlékem s rozkvedlaným vejcem. Plech vložíme do rozpálené trouby a necháme zapéct dozlatova. Pak plech vyjmeme a potřeme zakysanou smetanou a opět dáme zapéct.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.