Potřebné přísady
450 g hrubé mouky,
15 g droždí,
0,2 l mléka,
1 vejce,
2 PL oleje /olivový/,
2 housky nakrájené na malé kousky,
sůl
Postup přípravy
Zaděláme si kvásek ve troše mléka se lžicí mouky a cukru. Mouku dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek, vejce, nakrájené housky, olej, sůl. Dobře propracujeme a necháme kynout na teplém místě asi 45 min. Těsto rozdělíme na dva díly, ještě je propracujeme na vále a vytvoříme bochníky, které necháme chvíli kynout. Připravíme si parný hrnec dno potřeme olejem a každý bochník paříme zvlášť po 25 minut.
připravený bochník |
knedlík se paří 25 min |
hotovo |
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.