15. 5. 2013

Trdelník


Potřební přísady
560 g hladké mouky,
300 ml mléka,
40 g krupicového cukru,
30 g čerstvého droždí,
5 žloutků,
150 g másla,
sůl
Na dohotovení:
sekaná vlašská jádra nebo skořicový cukr
vejce

Postup
Připravíme si kvásek, necháme vykynout, přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto. Přikryté necháme vykynout, potom krátce propracujeme a po dalším krátkém kynutí vyválíme plát. Rádýlkem krájíme kousky asi 3 cm široké a navíjíme je na dřevěné kužele o průměru 7-8 cm, předem potřené tukem /já jsem použila kovové trubičky/.
Trdelníky položíme na slabě pomaštěný plech uzávěrem dolů. Po krátkém nakynutí povrch potřeme vejcem, posypeme sekanými ořechy a pečeme při 180°C. Vlažné sypeme cukrem.
Já jsem trdelníky sundala z trubičky potřela máslem a vyválela ve skořicovém cukru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.