20. 9. 2013

Šunkový kornout se sýrovým salátem



Suroviny (5 porcí):
100 g šunky,
250 g sýrového salátu se šunkou,
50 g aspiku

Postup:
Na rozložené plátky šunky dáme sýrový salát a plátky svineme do kornoutu. kornouty potřeme trochou teplého aspiku a libovolně dozdobíme (šlehačka, nebo šlehaná brynza).

Sýrový salát  (suroviny na 500 g)
200 g tvrdého sýru,
50 g šunky,
50 g kapie,
1 vejce,
125 g žampionů,
25 g oleje
25 g rajčatového  protlaku,
15 g hořčice,
25 g citronu,
25 g soli

Postup:
Sýr, vařené vejce a šunku nakrájíme na hrubé nudle, kapii na jemné nudličky. Žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na oleji. Přidáme protlak a přiměřeně osolíme. Do vychladlých žampionů přidáme sýr, šunku, vejce a kapii. Dochutíme hořčicí a citronem. Všechno zlehka promícháme.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.