17. 12. 2012

Napoleonské kloboučky



Suroviny:
180g hrubé mouky
na špičku nože PDP
65g cukru moučky
1 balíček vanilkového cukru
90g tuku na pečení
1 lžíce rumu
1 žloutek
kůra z 1 pomeranče

Náplň:
100g mletých ořechů
50g cukru moučky
1 bílek
2 lžíce pomerančové šťávy
2 lžíce rumu

1 bílek na potírání

Postup:
Z mouky, PDP, cukrů, tuku, rumu, žloutku a kůry z pomeranče vypracujeme těsto, necháme ho vychladit. Pak těsto rozválíme na plát o tloušťce 3 mm a vykrajujeme kolečka o průměru 5-6 cm. Kolečka potíráme bílkem a plníme ořechovou náplní. Kraje lehce zvedneme a na třech místech přitlačíme k sobě, do tvaru trojcípého klobouku. Pečeme při 180 °C přibližne 10 min.

Náplň:
Ořechy promícháme s cukrem, sněhem z jednoho bílku, pomerančovou šťávou a rumem.

poznámka:
PDP prášek do pečiva

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.