POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek cukru moučka,
2 celé vejce,
1 prášek do pečiva,
1 šlehačka,
mléko s olejem /asi 1/2 hrníčku dohromady/,
tyčinka Margot-velká,
50 g - 100 g čokolády /jakákoliv/- jak kterou máte rádi
vanilkový cukr na posypání
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejdřív si zapneme troubu. Vymažeme a moukou vysypeme formu na bábovku.
Do misky postupně dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, nastrouhanou tyčinku Margor, šlehačku, mléko s olejem a vejce. Dobře promícháme vařečkou. Těsto má být řídké, tekuté. Vylijeme těsto do vymazané formy. Na vrch poklademe na malé kostky polámanou čokoládu /já jsem měla tmavou s ostružinovými kousky/. Vařečkou jemně vtlačíme kousky polámané čokolády do těsta, ale ne až na dno /pak by se mohlo stát, že se vám špatně bábovka po upečení vyklopí!!!/. Pečeme asi tak 50-55 min, podle toho, jak jste zvyklý každý na svojí troubu. Bábovka je upečená, až když párátkem vyzkoušíme, že se těsto nelepí. Mírně vychlazenou bábovku vyklopíme a po vychladnutí posypeme vanilkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.