4. 5. 2013

Bábovka Margot



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnky polohrubé mouky, 

1 hrnek cukru moučka, 
2 celé vejce, 
1 prášek do pečiva, 
1 šlehačka, 
mléko s olejem /asi 1/2 hrníčku dohromady/, 
tyčinka Margot-velká, 
50 g - 100 g čokolády /jakákoliv/- jak kterou máte rádi 
vanilkový cukr na posypání


POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdřív si zapneme troubu. Vymažeme a moukou vysypeme formu na bábovku.
Do misky postupně dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, nastrouhanou tyčinku Margor, šlehačku, mléko s olejem a vejce. Dobře promícháme vařečkou. Těsto má být řídké, tekuté. Vylijeme těsto do vymazané formy. Na vrch poklademe na malé kostky polámanou čokoládu /já jsem měla tmavou s ostružinovými kousky/. Vařečkou jemně vtlačíme kousky polámané čokolády do těsta, ale ne až na dno /pak by se mohlo stát, že se vám špatně bábovka po upečení vyklopí!!!/. Pečeme asi tak 50-55 min, podle toho, jak jste zvyklý každý na svojí troubu. Bábovka je upečená, až když párátkem vyzkoušíme, že se těsto nelepí. Mírně vychlazenou bábovku vyklopíme a po vychladnutí posypeme vanilkovým cukrem. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.