POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pangasius dle stravníků,
sůl,
citr. šťáva,
koření na ryby,
olivový olej
« přeliv: bešamel - asi 100g másla /NE různé tuky a oleje/,
hladká mouka, mléko dle potřeby,
špetka muškátového ořechu,
1 zarovnaná čajová lžička vegety,
asi 1/2 lžičky citr.kůry,
štáva z citronu,
špetka kari koření,
dle chuti cukr
« kuskus, mrkev, hrášek, olivový olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Rybu osušíme, osolíme a pokapeme citr. šťávou. Pak posypeme kořením na ryby. Na teplou pánev /nejlíp nepřilnavý povrch/ dáme pár kapek olivového oleje. Na oleji osmažíme rybu. Pak ji dáme na talíř a na teplé místo.
Přeliv:
Uvaříme bešamel /máslo, mouka, mléko, muškátový oříšek/, postupne přidáváme vegetu, citr. kůru, šťávu z citronu, kari a dle chuti cukr.
Kuskus:
kuskus vložíme do mísy a zalijte vařící vodou /poměr 1:2/, necháme přikryté na 5 minut.
Mrkev a hrášek si předem uvaříme do poloměkka. Na pánvi rozpálíme olivový olej a chvíli osmažíme zeleninu, pak přidáme kuskus a dobře promícháme.
Místo mrkve a hrášku se může dát jiná zelenina.
Pangasiuse můžeme nahradit lososem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.