1. 5. 2013

Pangasius s přelivem a kuskusem - inspirace z restaurace





POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pangasius dle stravníků, 
sůl, 
citr. šťáva, 
koření na ryby, 
olivový olej 
« přeliv: bešamel - asi 100g másla /NE různé tuky a oleje/, 
hladká mouka, mléko dle potřeby, 
špetka muškátového ořechu, 
1 zarovnaná čajová lžička vegety, 
asi 1/2 lžičky citr.kůry, 
štáva z citronu, 
špetka kari koření, 
dle chuti cukr 
« kuskus, mrkev, hrášek, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY
Rybu osušíme, osolíme a pokapeme citr. šťávou. Pak posypeme kořením na ryby. Na teplou pánev /nejlíp nepřilnavý povrch/ dáme pár kapek olivového oleje. Na oleji osmažíme rybu. Pak ji dáme na talíř a na teplé místo.


Přeliv: 

Uvaříme bešamel /máslo, mouka, mléko, muškátový oříšek/, postupne přidáváme vegetu, citr. kůru, šťávu z citronu, kari a dle chuti cukr.


Kuskus: 

kuskus vložíme do mísy a zalijte vařící vodou /poměr 1:2/, necháme přikryté na 5 minut.

Mrkev a hrášek si předem uvaříme do poloměkka. Na pánvi rozpálíme olivový olej a chvíli osmažíme zeleninu, pak přidáme kuskus a dobře promícháme.
Místo mrkve a hrášku se může dát  jiná zelenina.
Pangasiuse můžeme nahradit lososem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.