16. 6. 2013

Falešná svíčková s domácím knedlíkem


Potřební přísady
*vepřová kýta,
*čerstvá kořenová zelenina /petržel, mrkev, celer/,
*bobkový list, nové koř. celé, černé koř. celé, česnek
*sladká smetana
*mouka hladká
*sůl
*vegeta
*brusinkový kompot

Postup
Kýtu v celku umyjeme a vložíme do pekáčku, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu na větší kousky. Přiložíme bobkový list, a koření, podlijeme dostatečně vodou a přikryté pečeme hodinu pod pokličkou. Pak dopékáme odkryté a maso občas protočíme.
Necháme maso odležet do druhého dne, chutě se krásně spojí.
Druhý den maso vybereme a nakrájíme na plátky. Šťávu slijeme, oddělíme zeleninu od koření. Zeleninu rozmixujeme se šťávou, nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Chvíli povaříme a dochutíme solí a vegetou. Zahustíme smetanou rozšlehanou s hladkou moukou. Maso prohřejeme nad párou. Podáváme s domácím knedlíkem na páře /viz mé recepty/ a brusinkovým kompotem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.