12. 6. 2013

Rýžový nákyp



Potřební přísady
*hrníček rýže /4 dcl/
*2 hrníčky mléka 
*špetka soli
*2 ČL cukru
*100 g másla
*80 g cukru moučka
*2 žloutky
*2 bílky
*1 zakysaná smetana
*1 PL cukru
*1 vanilkový cukr
*nastrouhaná čokoláda
*kompot

Postup
Propláchnutou rýži vaříme v mléce se špetkou soli a 2 ČL cukru, občas promícháme. Rýži necháme vychladit. Mezi tím si rozpustíme máslo, necháme vychladit. K máslu přidáme žloutky, cukr moučka a mícháme do pěny. Do vychladlé rýži přidáme máslovou směs, zamícháme a přidáme sníh ušlehaný z bílků. Formu vymažeme a vysypeme strouhanou. Těsto dáme do formy a povrch uhladíme. Krátce dáme /asi 20 min/ péct. Mezi tím si smetanu smícháme s 1 lžicí cukru a 1 vanilkových cukrem. Nákyp polijeme smetanou a dopečeme.
Servírujeme s ovocem, kompotem a nastrouhanou čokoládou, nebo přelité sirupem.

1 komentář:

  1. vynikající!!! původně jsem plánovala rýžový nákyp jako pomstu za manželův "pozdní návrat" :) ale "bohužel" si také pochutnal :D :D

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.