15. 9. 2013

Špagety alla bolognese




Suroviny:
500 g špaget,
300 g mletého masa,
2 plechovky loupaných rajčat,
25 g slaniny,
100 g parmazánu,
1 mrkev,
¼ řapíkového celeru,
2 lžíce kořenící směsi na špagety,
1 lžíce drceného česneku,
3 lžíce oleje,
1 lžíce třtinového cukru,
sůl
sýr na posypání

Postup:
Na malé kousky nakrájíme slaninu, mrkev, celer. Všechno prudce orestujeme. Přidáme maso, které restujeme cca 5 min. Přidáme krájená rajčata, česnek a promícháme. Ochutíme kořením, cukrem, solí. Za občasného míchání vaříme cca 20 min. Špagety servírujeme horké, přelité omáčkou a posypané sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.