4. 6. 2012

Provensálské sójové nudličky s rýží

Suroviny:
sáček sójových nudlí, 
1 lžíce hladké mouky,
1 lžíce škrobové mouky,
1 lžička provensálského koření,
špetka soli, 
cibule,
plechovka hub,
rýže,
hrst hrášku,
olivový olej,
300 ml vody


Postup:
Nakrájíme si cibuli, dáme do Aktifry, přidáme okapané houby nebo když jsou čerstvé dobře je omyjeme. Zakápneme 1 odměrkou oleje a zapneme na 5 minut.


Sójové nudličky uvaříme dle postupu na obalu. Necháme okapat. Přendáme do mísy nebo hrnce, kde jsme je vařili. Přidáme mouky, koření, sůl a dobře promícháme. Takto připravené je vložíme k cibuli a houbám do Aktifry, přidáme ještě 1 odměrku oleje a zapneme na 10 minut. Pak přidáme vodu a opět zapneme na 10 minut. Podáváme hned s rýží.


Rýži dobře omyjeme. Omytou rýži dáme do hrnce a přidáme omytý hrášek. Přidáme vodu, trochu osolíme a dusíme až se voda odpaří. Poměr rýže a vody - 1:2

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.