7. 4. 2013

Nákyp z brokolice a kapusty



Suroviny:
půl hlávky brokolice
pár lístků kapusty
sklenka polohrubé mouky
1 lžička prdopeč
sklenka mléka
trocha minerálky
50 g strouhaného sýra
10 - 30 g  salámu
½ lžičky karí koření
 trochu soli
 pepř
2 stroužky rozmačkaného česneku
4 vejce
konzerva hub

Postup:
Napůl uvařenou brokolici a kapustu nakrájíme na drobno. Přidáme mouku, promícháme a postupně přidáváme ostatní přísady. Vejce si našleháme předem a přidáme k směsi a dobře promícháme.
Plech nebo formu si vymažeme a vysypeme. Těsto vlijeme na plech a pečeme asi ½ hodiny. Vyzkoušíme špejlí jestli je nákyp upečený. Podáváme s vařenými brambory a zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.