3. 8. 2013

Liptovská pochoutka


Přísady:
300 g bryndze,
200 g šunkové pěny,
100 g uzeného sýru,
20 g kapie,
1 vejce,
10 g pažitky,
10 g vařeného aspiku

Postup:
Do vyšlehané bryndze vmícháme naje,mš nasekanou pažitku. Do šunkové pěny zamícháme na kostky nakrájenou kapii a bílek z uvařeného vejce. Na papír (pečící) položíme formu na dort, do které rozložíme plátky sýra, natřeme šunkovou pěnou, opět plátky sýra, natřeme bryndzou a nakonec plátky sýra, který potřeme aspikem. Z vychladlého dortu odstraníme formu a nakrájíme na porce. Zdobíme zbytkem bryndze cukrářským sáčkem. Nakonec ozdobíme vykrojeným trojúhelníkem z kapie.
Šunková pěna: (suroviny na 500 g)
270 g šunky, 125 g másla, 130 g smetany, 1 g mleté sladké papriky, 0,25 g pepře, 1,5 g soli
Nakrájenou šunku, máslo, koření vložíme do mixeru a rozmixujeme. Postupně přilijeme smetanu a ž nám vznikne jemná pěna.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.